ارزش غذایی خامه

خامه چربی بالایی دارد و می‌تواند تامین‌کننده بخشی از انرژی موردنیاز بدن باشد. در زیر ترکیبات اصلی موجود در 100گرم خامه صبحانه بیان شده است :

  • انرژی 300 کیلوکالری
  • چربی 31 گرم
  • پروتئین 5.2 گرم
  • کلسیم 5 میلی‌گرم
  • فسفر67 میلی‌گرم
  • پتاسیم 102 میلی‌گرم
  • سدیم 36 میلی‌گرم
  • کربوهیدات 6.3 گرم
  • ویتامین A4 میلی‌گرم
  • ویتامین B102 میلی‌گرم
  • ویتامین B212 میلی‌گرم
  • ویتامین B31 میلی‌گرم
  • ویتامین C 1 میلی‌گرم

خامه

 

بیشتر بخوانیم : پنیر پیتزا چیست؟

مواد تشکیل دهنده خامه

مواد اصلی خامه شامل شیر، کره، فرآورده‌های چرب‌شیر، شیرخشک، پودرهای خامه، دوغ سبزیجات، آب آشامیدنی است.

آشنایی با انواع خامه

خامه دارای انواع مختلفی می‌شود که هر کدام کاربرد مختلفی دارند. انواع خامه عبارتند از:

 

خامه صبحانه: بافت خامه صبحانه به‌صورتی است که در وعده صبحانه، میان‌وعده و شام استفاده می‌شود و دارای دو نوع سنتی و صنعتی است.

  • خامه سنتی : در این روش، شیر را دریک ظرف کم‌عمق ریخته و گرم می‌کنند، بعد آن را به حال خود رها کرده و پس از 24تا36 ساعت خامه را از سطح شیر برمی‌دارند.
  • خامه صنعتی : در این روش، شیر را در دستگاه سپراتور ریخته و به گردش درمی‌آورند. پس از آن خامه را از شیرجدا کرده و در نهایت عمل پاستوریزاسیون را روی آن انجام داده، بسته بندی و روانه بازار می‌کنند.

با استفاده از عسل، شکلات، خرما، قهوه، توت‌فرنگی می‌توان خامه صبحانه را طعم‌دار کرد.

خامه قنادی: خامه قنادی خوراکی بی‌نظیر، خوش‌طعم، شیرین و لطیفی است که محبوبیت کیک‌ها، شیرینی‌ها، دسرها به دلیل وجود آن است. خامه قنادی به روش صنعتی به‌دست می‌آید که پس از پاستوریزاسیون، آن را هموژنیزه کرده و شکر به‌آن اضافه می‌کنند.  انواع خامه قنادی عبارتند از:

  • خامه سبک : بیشتر در پذیرایی با قهوه و نوشیدنی‌هایی مانند شکلات‌داغ، موکا و . مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع شامل حدودا 20درصد چربی است.
  • خامه سنگین(غلیظ) : بیشترین میزان چربی شیر را دارد و درصد چربی آن بین 36 تا 40 است.
  • خامه دوبل: از آن به‌عنوان خامه همه‌کاره هم تعبیر می‌شود و درصد چربی آن 50 درصد است.
  • خامه ویپنگ: غلظت آن کمی از خامه سنگین پایین‌تر و دارای 30 درصد چربی است.
  • شیرخامه(نصف نصف): همان مخلوط شیروخامه است( یعنی نصف شیر، نصف خامه). شیرخامه ترکیبی از مقدار مساوی شیر و خامه سبک است و 10 تا 12درصد چربی دارد.
  • خامه فریشه: اصل آن فرانسوی و شبیه به ماست کوزه ای و ماست چکیده است که با باکتری‌های خاص طعم آن را تیز می‌کنند.
  • خامه ه شده: بسیار غلیظ است و ازآن در تهیه انواع دسرها، بخصوص دسرهای میوه ای استفاده می‌کنند و حدودا 55 تا 60 درصد چربی دارد.

خامه ترش: خامه ترش یک فرآورده لبنی است که از تخمیر خامه معمولی توسط نوعی باکتری خاص تولید می‌شود. این فرآورده لبنی بیشتر در پخت غذاهای اروپایی و آمریکایی به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.می‌توان از آن در تهیه انواع پیش‌غذا، اردور و میان وعده ها، انواع سوپ، سالاد، شیرینی و دسر استفاده کرد.

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

المپیاد کامپیوتر Veronica fvbdfweqa خرید نوشیدنی کامبوچا مربی بسکتبال XglobalNetwork قفسه بندی موسسه مبتکران شیمی پرسش مهر